Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ


ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ


Έντονο το ενδιαφέρον των μελισσοκόμων για τη χρησιμότητα της αλόης στη μελισσοκομία. Η ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα στους επαγγελματίες της Ρόδου έπεισε και τους πιο άπιστους.








Με πολύ μεγάλη επιτυχία έγινε η πρώτη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ του Δικτύου ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ στο Γεωπονικό Εργαστήριο του Αγροτικού Κέντρου Ρόδου στοΠαραδείσι και στο Πνευματικό Κέντρο στα Σιάνα της Ρόδου στίς 14-15 Μαρτίου, 2009.

Μετά τις καθιερωμένες συστάσεις και την εισήγηση στο θέμα ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ από τον Γεωπόνο Μιχάλη Χατζηκαντή, τον λόγο έλαβε ο Αλέξανδρος Κουτρουμανίδης, Ανεξάρτητος Συνεργάτης της εταιρίας Forever Living Products Hellas Cyprus (Forever)ο οποίος και μας ειπε τα εξής:
Η Forever είναι ο μεγαλύτερος καλλιεργητής και παραγωγός Αλόης Βέρα παγκοσμίως κατέχοντας το 80% της παραγωγής προϊόντων Αλόης Βέρα στον κόσμο. Είναι μάλιστα η πρώτη εταιρία στον κόσμο πού έλαβε την πιστοποίηση παραγωγής του ΓΝΗΣΙΟΥ ΖΕΛΕ Αλόης Βέρα, από το Διεθνές Ινστιτούτο Αλόης Βέρα.
Τό ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ ειναι τό μεγαλύτερο Δίκτυο Μελισσοκόμων στην Ελλάδα το οποίο αριθμεί 600 περίπου μελισσοκόμους όλων των κατηγοριών, ενεργεί σαν σύμβουλος επί των θεμάτων της μελισσοκομίας σε συνδυασμό με τις εφαρμογές και τα αποτελέσματα των προϊόντων Αλόης Βέρα.
Οι παριστάμενοι μελισσοκόμοι, ακούγοντας τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουν οι συνάδελφοι τους μελισσοκόμοι που συνεργάζονται με το ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ, ειδικά ως προς την ευεξία των μελισσών και τίς πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις μελιού κατά το 2008, δεν έκρυβαν ούτε τον θαυμασμό τους, αλλά ούτε και την δυσπιστία τους αναρωτώμενοι «πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα» .
Φυσικό επακόλουθο οι καταιγιστικές ερωτήσεις προς τον Αλέξανδρο, ο οποίος αναφερόμενος σε συγκεκριμένα περιστατικά και μάλιστα μελισσοκόμων της Δωδεκανήσου, οι οποίοι δεν ήταν παρόντες, έδινε μεν τις απαντήσεις αλλά η δυσπιστία μεγάλωνε ακόμη περισσότερο διότι δεν μπορούσαν να χωνέψουν πως μερικοί συνάδελφοι τους από τα Δωδεκάνησα καί Κρήτη πήραν περισυ μέχρι και 35 κιλά θυμαρίσιο μέλι από τις κυψέλες τους, ενώ σε γενικές γραμμές η περυσινή συγκομιδή κρίθηκε πάρα πολύ φτωχή.
Εδώ αξίζει να αναφερθεί ένα γεγονός που έδωσε άλλη διάσταση στην συγκέντρωση.Ανάμεσα στους παρευρισκομένους βρισκόταν και ένας Δωδεκανήσιος μελισσοκόμος στον οποίον ο Αλέξανδρος αναφέρθηκε αρκετές φορές όχι μόνον για τα επιτεύγματα του μετά από τις εφαρμογές των προϊόντων, αλλά και για τις πολύτιμες συμβουλές που παρέχει σ’ αυτόν αναφορικά με τους τρόπους εφαρμογής καί δράσης των προϊόντων και οι συμβουλές αυτές φυσικά μεταδίδονται από τον Αλέξανδρο σε όλους τους μελισσοκόμους του Δικτύου. Πάρα το γεγονός ότι έχουν μια πολύ συχνή επαφή τηλεφωνικά, ουδέποτε είχαν συναντηθεί προσωπικά.
Την στιγμή που η ένταση της συζήτησης έφτασε στο κατακόρυφο με τις αλεπάλληλες ερωτήσεις , ο μελισσοκόμος αυτός σηκώθηκε και ζήτησε τον λόγο.
Δεν ήταν άλλος από τον Χριστόδουλο Γρίλλη από την Λέρο, ο οποίος έκανε τον κόπο, εβρισκόμενος στην Ρόδο, να έρθει στην συνάντηση για να γνωρίσει προσωπικά τον Αλέξανδρο, αφού είχε αποφασισθεί να του γίνει η έκπληξη.
Ένας απίστευτα σαφής Χριστόδουλος, με μετρημένες κουβέντες έλυσε όλες της απορίες των παρισταμένων, εξηγώντας ότι όλα τα περιστατικά που αναφέρθησαν είναι απόλυτα ακριβή και εξακριβωμένα από τον ίδιο, εξηγώντας μάλιστα στους παρισταμένους γιατί τα μελίσσια του έχουν πολλαπλασιασθεί με ταχύτατο ρυθμό, τους λόγους που είναι τόσο δυνατά, και πως με αυτά τα μελίσσια εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την περσινή χρόνια, συλλέγοντας ρεκόρ ποσότητας και αρίστης ποιότητας θυμαρίσιου μελιού, πάρα το γεγονός ότι περισυ τον Ιούνιο το θυμάρι άνθισε μονό για λίγες ημέρες, πριν την επικράτηση των πολύ δυνατών ανέμων που ξέραναν το θυμάρι.
Ο ενθουσιασμός που επεκράτησε ήταν απίστευτος. Η ένταση πήγε «περίπατο» και σχηματίσθηκε ένα τεράστιο «πηγάδι» όπου εξηγήσεις δινόταν εκατέρωθεν για πάνω από μία ώρα.Ακόμη και «οι άπιστοι Θωμάδες», έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την παρουσία του Αλέξανδρου και ζήτησαν να γίνουν μέλη του δικτύου του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ, προμηθευόμενοι τα προϊόντα.
Ο δε Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Γιμούκης Κώστας συνέστησε μια επιλογή από 5 μελισσοκόμους διαφόρων κατηγοριών, οι οποίοι θα προέβαιναν σε εφαρμογές σε 50 κυψέλες ο καθένας και ένας σε 25, χρησιμοποιώντας αυτές τις κυψέλες ως πείραμα σύμφωνα με το πρόγραμμα περιοδικών εφαρμογών που τους παρέδωσε ο Αλέξανδρος, για να συγκρίνουν την πορεία τους με τις υπόλοιπες κυψέλες κατά το 2009.
Παρευρέθηκαν στο Παραδείσι στο κατάστημα του Μιχάλη Χατζηκαντή στις 14 Μαρτίου 2009, οικ.κ.,:
Μαριέτης Μιχάλης Γεωπόνος της Διευθυνσης Γεωργίας υπεύθυνος της μελισσοκομίαςστο Νομό.
Γιμούκης Κώστας – Πρόεδρος του Μ.Σ. Σιανών.
Αναστασάκης Σταύρος, Ατσικνούδας Νίκος, Γρίλλης Χριστόδουλος μαζί με τον Αντώνη (?)Ζαννάκης Γιώργος,Καρναβάς Μιλτιάδης,Κώστας Ευστάθιος,Μαλιωτάκης Φραγκίσκος, Μουζουράκης Παναγιώτης,Παναής Σάββας,Ποτσάκης Μιχάλης,Χατζηδημητρίου Μιχάλης, Χατζημιχαήλ Μιχάλης,Χατζησάββας Μιχαήλ.
Με την προτροπή του προέδρου, την επομένη ημέρα έγινε μια νέα συγκέντρωση μελισσοκόμων στο χωριό του μελιού, τα Σιάνα, όπου μεταξύ άλλων παρευρισκόταν και οιμελισσοκόμοι:
Μενεγάκης Κωνσταντίνος,Θεοδωράτος ΓιάννηςΜακράκης Δημήτριοςκ.α.
Στο δοκιμαστικό πρόγραμμα ΑΝΑΠΥΞΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΣΜΗΝΩΝ συμμετέχουν για πρώτη φορά οι:-Ζαννάκης Γιωργος με 50 κυψέλες.
Κώστας Ευστάθιος με 25 κυψέλες
Μαλιωτάκης Φραγκίσκος με 50 κυψέλες
Χατζηδημητρίου Μιχάλης με 50 κυψέλες
Χατζημιχαήλ Μιχάλης με 50 κυψέλες.

Θα επανέλθουμε εν ευθέτω χρόνο με τα αποτελέσματα των εφαρμογών τους.

Οι παριστέμνοι συνεχάρηκαν τον Μιχάλη Χατζηκαντή για την άψογη οργάνωση των συγκεντρώσεων αυτών και την υποδειγματική του φιλοξενία καιο Αλέξανδρος εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες του πρός στον Πρόεδρο του Μ.Σ. Σανίων κ. Γιμούκη Κώστα για την ένθερμη υποστήριξη του

Συμφωνήθηκε μάλιστα με τον Γρίλλη Χριστόδουλο, να γίνει μια ακόμη μία επιτυχημένη συνάντηση μελισσοκόμων στην Λέρο στα μέσα Ιουνίου.







ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΑΝΤΗΣ
Γεωπόνος
Παραδείσι Ρόδου
Τηλέφ. 2241081581 & 6979224490