Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΣΜΗΝΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ??

ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΣΜΗΝΩΝ Vs ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΚYΨΕΛΩΝ –COLONY COLLAPSE DISORDER- C.C.D

Δεν υπάρχει ημέρα, δίχως κάποιο άρθρο αναφερόμενο στο ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ – COLLONIES COLLAPSE DISORDER –C.C.D – να κάνει την εμφάνιση του, στο Ελληνικό και ξένο τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό.
Τα άρθρα αυτά αναδημοσιεύονται με εντυπωσιακό τρόπο και ταχύτητα, κρούοντας «κώδωνες» κινδύνου και ενσπείροντας εν πολλοίς πανικό στους μελισσοκόμους της χώρας μας.
Αναλύσεις επί αναλύσεων, γνώμες επί γνωμών για τις αιτίες πού προκαλούν το Σύνδρομο αυτό, δίχως φυσικά να προσφέρεται μια συγκεκριμένη αιτία.
Τελευταία μάλιστα άρχισαν να χρηματοδοτούνται και επιστημονικές μελέτες, στην προσπάθεια των επιστημόνων να εξηγήσουν το φαινόμενο αυτό, και φυσικό είναι η ανησυχία των μελισσοκόμων να αυξάνεται.

Δεν μοιάζει καθόλου υπερβολή να ισχυριζόμαστε ότι, οι μόνοι που δεν ανησυχούν για το Σύνδρομο Εγκατάλειψης των Αποικιών των Κυψελών τους , είναι οι πάνω από 600 μελισσοκόμοι που συνεργάζονται με το ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ, και ειδικά οι 50 περίπου Δωδεκάνήσιοι Μελισσοκόμοι που συνεργάζονται μαζίμου.

Ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην Μελισσοκομία είναι η άμεση διακοπή του αποδεκατισμού των μελισσοσμηνών από οποιαδήποτε αιτία και ταυτόχρονα η αύξηση του πληθυσμού των.

Το κεφάλαιο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τον μελισσοκόμο, διότι η άμεση διακοπή του αποδεκατισμού των μελισσοσμηνών του, με ταυτόχρονη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των του προσφέρει την δυνατότητα, να επιτύχει πολλαπλούς στόχους κατά την διάρκεια της μελισσοκομικής περιόδου.

Οι στόχοι αυτοί είναι:
• Αποφυγή παθήσεων. Όλες οι έρευνες και όλες οι συμβουλές των επιστημόνων και ειδικών, καταλήγουν πάντα το ίδιο συμπερασμα. Διατηρώντας δυνατά μελίσσια αποφεύγονται σχεδόν όλες οι παθήσεις.
• Ανάκτηση χαμένων πληθυσμών. Και το χειρότερο ακόμη να συμβεί σ’ έναν μελισσοκόμο και να υποστεί απώλειες για διαφόρους λογούς, όπως δηλητηριάσεις, παθήσεις, ατυχήματα κλπ., με την προσφερόμενη δυνατότητα της άμεσης αύξησης του πληθυσμού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η ισορροπία του μελισσιού και της τσέπης του δεν διαταράσσεται..
• Προετοιμάζοντας τις μέλισσες με προγραμματισμένο σχέδιο και εφαρμογές που προτείνουμε, μπορεί να απολαμβάνει το μάξιμουμ της συλλογής μελιού από κάθε ανθοφορία.

Για παράδειγμα:
Η συλλογή 35-40 κιλών μέλι ανά κυψέλη από Δωδεκανήσιους συνεργάτες μας μελισσοκόμους, έφτασε σήμερα πλέον να θεωρείται σαν φυσιολογικό γεγονός, έναντι της συλλογής των 5-7 κιλών μελιού από τους άλλους μελισσοκόμους της ιδίας περιοχής, η έναντι της συλλογής μελιού των προηγουμένων ετών.

Η όταν οι κυψέλες ενός μελισσοκόμου συνεργάτη μας, με την έναρξη της περιόδου ήταν 10άρες και γεμάτες υγεία, και του διπλανού του συναδέλφου ήταν 3άρες και καχεκτικές, ο συνεργάτης μας θεωρήθηκε «τυχερός».

Ακόμη και όταν υπήρχε «κενό ανθοφορίας» και με την κατάλληλη προετοιμασία, οι κυψέλες γέμισαν μέλι, το γεγονός θεωρήθηκε «ανεξήγητο» μεν, αλλά η εξήγηση πού δόθηκε ηταν και πάλι πολύ απλή.

Όταν το τελευταίο τρίμηνο του 2007, η νησιωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα τα «ξερονήσια» της Δωδεκανήσου, εξέπεμπαν SOS για τις απώλειες των μελισσοσμηνών τους λόγω της παραπεταμένης ανομβρίας, και ο κόσμος μιλούσε για ανεξηγητη "Κατάρρευση Αποικιων των Μελισσών" τα αποτελέσματα των προγραμματισμένων εφαρμογών που υποδείξαμε ηταν:

• Να σταματήσει άμεσα ο αποδεκατισμός των μελισσοσμηνών.
• Να παρουσιαστεί μια εξαιρετικά αυξημένη ωοτοκία με φυσική συνέπεια την πολύ αυξημένη παραγωγή ΣΥΜΠΑΓΟΥΣ γόνου, σε όλη την επιφάνεια των πλαισίων από τοίχο-σε-τοίχο
• Σε 20-25 ημέρες μετά το πέρας των εφαρμογών, παρατηρήθηκε η γνώστη αύξηση του πληθυσμού η οποία μάλιστα υπερέβαινε το 100%.

Όταν η ανομβρία όμως συνεχιζόταν, το ίδιο και η παντελής έλλειψη ανθοφορίας, οι μελισσοκόμοι αντί να σηκώσουν τα «χέρια ψηλά» άκουσαν τις συμβουλές μας και έκαναν επανάληψη των εφαρμογών με αποτέλεσμα να προκύψει ξανά νέος πολυπληθής γόνος και να προστίθενται διαρκώς νέα πλαίσια και πατώματα στις κυψέλες, μέχρις ότου τον Οκτώβριο άρχισαν επί τέλους οι πολυπόθητες βροχοπτώσεις, οι ανθοφορίες άνοιξαν και οι μέλισσες άρχισαν πλέον να συλλέγουν τα αγαθά της φύσης.

Είναι γνωστό ότι η μελισσοκομία της Κύπρου καταστράφηκε το 2008 λόγω της ξηρασίας. Οι κυψέλες έμειναν με δυο-τρία πλαίσια πληθυσμού τον Ιανουάριο του 2009.
Όλοι μιλούσαν για το «Σύνδρομο Εγκατάλειψης των Αποικιών των Κυψελών» - Colony Collapse Disorder –C.C.D.”
Οι πρώτες δοκιμές σε 30 κυψέλες των 3 πλαισίων, τόν Ιανουάριο του 2009, είχαν σαν αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των μελισσοσμηνών, και τον Απρίλιο οι 30 κυψέλες έγιναν ΤΡΙΩΡΟΦΕΣ. Εμφανίσθηκε μάλιστα και η ΠΡΩΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕΛΙΟΥ. Η αισιοδοξία και τά χαμόγελα επέστρεψαν στίς καρδιές και τα χείλη των Κυπρίων μελισσοκόμων.

Τα αποτελέσματα αυτά είναι μερικά από τα πάρα πολλά που βρίσκονται ήδη δημοσιευμένα στην κεντρική ιστοσελίδα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ, για ήσουν έχουν κάνει τον κόπο να τα διαβάσουν.

Εύλογες οι απορίες για το πώς μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Όμως τα πράγματα είναι ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ για αυτούς που θέλουν και έχουν την θέληση να βλέπουν τι συμβαίνει στον κόσμο.

Κάποιος, Jay Abraham, είπε: «Είστε περικυκλωμένοι από απλές, φανερές λύσεις οι οποίες μπορούν να αλλάξουν με δραματικό τρόπο το εισόδημά σας, την δύναμή σας, την επιρροή σας και την επιτυχία σας. Το πρόβλημα είναι, ότι απλά δεν τις βλέπετε».

-Αυτοί που διαβάζουν τα αποτελέσματα, και αποφασίζουν να πάρουν την τύχη των μελισσοκομείων τους στα χέρια τους, διασταυρώνουν τις πληροφορίες με τους συναδέλφους τους, προσχωρούν στο Δίκτυο των Συνεργατών μας, επιτυγχάνοντας τα ίδια και καλυτέρα ακόμη αποτελέσματα. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.

-Αυτοί που διαβάζουν τα αποτελέσματα, και τους δημιουργούνται απορίες, μας ζητούν περισσότερες πληροφορίες, τις οποίες και δίδουμε και τους θεωρούμε μελλοντικούς συνεργάτες μας.

-Αυτοί πού διαβάζουν τα αποτελέσματα, αλλά περιμένουν από το «Κράτος» την βοήθεια, ξεχνούν ότι αυτό το «Κράτος» έχει να φροντίσει άλλα 10 εκατομμύρια πληθυσμό και δεν μπορεί να προστρέξει σε βοήθεια όλων. Κάποτε θα πρέπει να εστερνισθούμε την ρήση του Τζων Κέννεντυ «Αντί να περιμένεις το τι θα κάνει το κράτος για σένα, σκέψου τι μπορείς να κάνεις εσύ για το κράτος». Ισως τότε τα πράγματα θα είναι για όλους καλύτερα.

Τέλος υπάρχουν και αυτοί που διαβάζοντας τα αποτελέσματα, αμφισβητούν τους πάντες και τα πάντα, μας ειρωνεύονται, μας βρίζουν μάλιστα και σε πολλές περιπτώσεις, σε άλλες μας συνιστούν να «δίνουμε κόκα-κολα στις μέλισσες» - οι «επαγγελματίες εξυπνάκηδες»-
Η κατηγορία αυτή των ανθρώπων, απλά μας είναι παγερά αδιάφορη.

Εμείς γνωρίζοντας πως η καλή εξέλιξη και αύξηση του πληθυσμού μιας αποικίας εξαρτάται από:
-Την ηλικία και την ικανότητα της βασίλισσας να γεννά αυγά
-Τον αριθμό των ενήλικων εργατριών ώστε να εξασφαλίσουν την σωστή θερμοκρασία και τροφοδότηση του γόνου
-Την επάρκεια των φυσικών πόρων της συγκεκριμένης περιοχής του μελισσοκομείου
-Την σωστή διαχείριση από τον μελισσοκόμο του χώρου της κυψέλης με τους κατάλληλους ανά εποχή χειρισμούς & εφαρμογές των προιόντων Αλόης Βέρα.

Μαζί με 650 περίπου συνεργάτες-μελισσοκόμους:
-Φροντίζουμε ωστε η βασίλισσα να γεννα πολλά αυγά την ημέρα.
-Αυξάνουμε τον αριθμό υγειέστατων εργατριων.
-Δημιουργούμε "ετοιμοπόλεμο στρατό"
-Προσθέτοντας τους απαραίτητους φυσικούς πόρους στήν διατροφή των μελισσων, με τούς κατάλληλους χειρισμούς ανα εποχή.

Καταφέραμε να μετατρέψουμε την μελισσοκομία «ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ» ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.

Εσείς τι θα διαλέξετε??

Την απίστευτη ευεξία της υγείας των μελισσών, την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των μελισσοσμηνών σας και την αύξηση παραγωγής μελιού ?
Η,
Το Σύνδρομο Κατάρρευσης των Αποικιών των Μελισσιών η αλλιώς Colony Collapse Disorder-C.C.D.?

Στήν διάθεση σας για οπιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΑΝΤΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ
Παραδείσι - Ρόδος
Τηλέφωνο: 2241081581 & 2241081879
Κινητό:6979224490