Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ - ΤΗΛΟΣ

Μελισσοκόμος - ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΥΜΠΑΝΙΟΣ - Νησος Τήλος


Στο ξεκινημα της φετεινης περιοδου, ο Παντελης, μας γνωστοποιησε την υπαρξη συμπτωματων Νοζεμιασης στα μελισσια του.


Προηγήθηκε αποστολη δειγματα μελισσων προσβεβλημενα απο την Νοζεμιαση στο Εργαστηριο Μελισσοπαθολογιας του Κ.Κ.Ι.Α, στην Ροδο, του η γνωστοποιηση των αποτελεσματων της εξετασης ανεφερε χαρακτηριστικα:



26/3/2008 . Αριθ. Πρωτοκολλου 1402.
"Γνωστοποιηση αποτελεσματων"


"Σας γνωριζουμε οτι το δειγμα μελισσων που αποστειλλατε στο Εργαστηριο Μελισσοπαθολογιας του ΚΚΙΑ, βρεθηκε θετικο για Νοζεμιαση.

Δεδομενου οτι για την Νοζεμιαση δεν υπαρχει εγκεκριμμενη φαρμακευτικη αγωγη, η καταπολεμηση της μπορει να γινει μονο με μελισσοκομικους χειρισμους."


Προ αυτης της καταστασεως ο Παντελης ζήτησε την συνδρομη μας και σε συννενοηση με το ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ, παρεδοθηκαν τα προιοντα Αλοης Βερα, μαζι με τις οδηγιες χρησεως για τις εφαρμογες προς καταπολεμηση της Νοζεμιασης.


Στο διαστημα Απριλιου 2008, εγιναν τρεις εφαρμογες με ψεκασμο κατ' ευθειαν επανω στις μελισσες, σε διαστηματα 6 ημερων.


Αρχες Μαιου 2008 ενας εκπληκτος Παντελης μας ανεφερε, οτι μια εβδομαδα μετα την τριτη εφαρμογη, ολα τα συμπτωματα της Νοζεμιασης ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΑΝ απο τις κυψελες, οι κυψελες ειναι πλεον πεντακαθαρες, οι μελισσες εμφανιζονται παρα πολυ ζωηρες ετοιμες για δουλεια.


Τα αποτελεσματα αυτα βεβαιως δεν ηθραν σαν εκπληξη και για μας.
Απλά επιβεβαιωσαν τις εκατονταδες αναφορες για την αποτελεσματικοτητα των προιοντων Αλοης Βερα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ απο ολη την Ελλαδα και ετσι πλεον η χρηση των προιόντων αυτων μπορουν πλεον να συγκαταλεγονται στους "μελισσοκομικους χειρισμους" διχως την αναγκη αλλης επεμβασεως με χημικα παρασκευάσματα.


Πιστευουμε πλεον οτι επι τελους βρεθηκε η οριστική λυση για την καταπολεμηση της Νοζεμιασης μονο με φυτικα προιοντα.


Οπως λεγει και ο Αλεξανδρος ".... Εμεις ξεκιναμε απο το σημειο που ολοι λεγουν οτι αυτο ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να συμβει, και εχουν σηκωσει τα χερια ψηλα".

Ευχαριστουμε τον Παντελη που ειχε την καλωσύνη να μας ενημερωσει για το περιστατικο αυτο.

Μιχάλης Χατζηκαντης

Παραδείσι - Ροδος

Τηλεφ. 22410-81879 & 22410-81581 - Κιν. 6979-224490

e-mail: geoponos@otenet.gr

Ιδου η Ροδος....., ιδου και.........

Δεν υπάρχουν σχόλια: