Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

ΣΑΚΚΟΜΟΡΦΟΣ ΓΟΝΟΣ- ΤΗΛΟΣ

Μελισσοκομος ΚΟΥΜΠΑΝΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ - ΤΗΛΟΣ

Στο ξεκινημα της χρονιας, ο Παντελης εκτος απο την προσβολη των κυψελων απο Νοζεμιαση, διαπιστωσε και προσβολη απο μια παθηση του γόνου ονομαζομενη ΣΑΚKΟΜΟΡΦΟΣ ΓΟΝΟΣ.

Δειγματα απεσταλλησαν στο ΚΚΕ Ρόδου προς εξέταση και η γνωστοποιηση της διαγνωσης ειχε ως εξης. 26/3/2008 . Αριθ. Πρωτοκολλου 1402.

"Γνωστοποιηση αποτελεσματων"

"Σας γνωριζουμε οτι το δειγμα μελισσων που αποστειλλατε στο Εργαστηριο Μελισσοπαθολογιας του ΚΚΙΑ, βρεθηκε θετικο και για ΣΑΚΚΟΜΟΡΦΟ ΓΟΝΟ.

Οταν ο Παντελης ζήτησε την συνδρομη μας για την αποκατασταση της Νοζεμίασης, και σε συννενοηση με το ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ, συμπεριληφθηκαν στην παραγγελια και τα προιοντα ικανα να αποκαταστησουν και αυτην την παθηση του γόνου, και οι εφαρμογες εγιναν ταυτοχρονα με τις εφαρμογες κατα της Νοζεμιασης, δηλαδη στο ιδιο διαστημα του Απριλιου 2008, οταν εγιναν οι τρεις εφαρμογες με ψεκασμο κατ' ευθειαν επανω στις μελισσες, σε διαστηματα 6 ημερων.

Αρχες Μαιου 2008 ενας ευτυχής Παντελης μας ανεφερε, οτι μια εβδομαδα μετα την τριτη εφαρμογη, σταματησε η εμφάνιση του Σακκομορφου γόνου και ο νεος γονος παρουσιασθηκε Υγιεστατος, ΠΟΛΥΠΛΗΘΗΣ & ΣΥΜΠΑΓΗΣ απο τοιχο-σε τοιχο στα πλαίσια.

Αξιζει να σημειωθουν οι συνεπειες στα μελισσια απο την προσβολη του Σακκόμορφου Γόνου. Κατα την διαρκεια καθαρισμου των κελλιων, οι μελισσες μολυνονται απο τον ιό του σακκομορφου γονου, και μεσω των υποφαρυγγικων αδενων, μεταδιδουν τον ιό στην τροφη του γονου.Η παθηση αναπτυσεται ταχυτατα ιδιως την ανοιξη οταν ο αριθμος των μελισσων-τροφων ειναι μεγαλυτερος. ευκολα γινεται αντιληπτο απο τι συνεπειες γλυτωσε ο Παντελης.

Ετσι με το ιδιο σχεδον κόστος που χρειασθηκε για να καταπολεμηθει η Νοζεμιαση, καταπολεμηθηκε ταυτοχρονα και η παθηση ΣΑΚΚΟΜΟΡΦΟΣ ΓΟΝΟΣ.

Με αλλα λόγια ο Παντελης επέτυχε τον συνδυασμο ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ.


Για τις λεπτομεριει και για τους τροπους εφαρμογης παρακαλουμε απευθυνθειτε:

Μιχάλης Χατζηκαντης -Γεωπονος

Παραδεισι, Ροδος

Τηλεφ. 22410-81879 & 22410-81581 Κιν. 6979-224490

e-mail: geoponos@otenet.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: